Dergi Hakkında

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Sn. Dr. Suat İ. Günsel’in teşvik ve katkılarıyla, Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde, 2017 yılında yayın hayatına başlayan YAKIN MİMARLIK Dergisi, yılda iki kez olmak üzere Nisan ve Ekim aylarında, elektronik olarak ve 2547-8729 ISSN ile açık erişimli yayınlanan uluslar arası, hakemli bir dergidir.

Amaç
Dergi, mimarlık alanında uluslar arası konu ve sorunlara ait bilimsel araştırmaları özendirerek, ilgililer arasındaki bilgi alışverişini sağlamak, bu yolla da mimarlığa katkı yapmayı amaçlamaktadır.

Kapsam
Dergide Mimarlık, İç Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı alanlarında Türkçe ve İngilizce dilinde yazılmış, nitelikli bilimsel makaleler yayınlanmaktadır. Bu alanlarda gerçekleştirilen araştırmalarla ortaya çıkarılan sonuçların yer aldığı detaylı çalışmalar, derginin kapsamını oluşturmaktadır. Yayın kuralları bakımından editörler tarafından ön değerlendirmeden geçen makaleler, çift-kör hakemlik sürecine tabi tutulmaktadır.

Kapak Tasarımı: Elif Atamaz

Yayın Politikası ve Etik

Yakın Doğu Üniversitesi web sayfası altında yayınlanan derginin yazarlarından ücret talep edilmez. Dergiye herhangi bir reklam alınmaz. Derginin ilk sayısı olan Ekim 2017 (Cilt:1, Sayı:1) sayısından itibaren tüm sayıları, derginin web sayfasında otomatik olarak arşivlenmektedir.

Makaleler, ilgili tarayıcı programlarda taranarak, alıntıların en fazla %20 oranında olup olmadığı kontrol edilir. İntihal tesbit edilen makaleler reddedilir. Yazarlar, çalışmalarının özgün olmasını sağlamalıdır ve yazarlar başkalarının çalışmalarını kullanmışlarsa, uygun şekilde atıf yapılmalıdır. İntihal, her türlü etik olmayan yayıncılık davranışını oluşturur.

Editör(ler) tarafından değerlendirilmesine karar verilen makale çoğunlukla en az iki hakeme gönderilir. Yayın için değerlendirilmek üzere kabul edilen tüm belgeler gizli belgeler olarak incelenir. Gizlilik ilkesine uyarak hakemlerle yazar bilgileri, yazarlarla da hakem bilgileri, editör(ler) tarafından izin verilenler dışında paylaşılmaz. Ayrıca hakem değerlendirmesi yoluyla elde edilen görüş ve öneriler gizli tutulmalıdır ve hakemler, makalede atıfta bulunulan yayınlanmış çalışmanın referans bölümünde gösterilmediği durumları tespit etmelidir.

YAKIN MİMARLIK, yazarların çalışmalarına ücretsiz ulaşmalarına ve herhangi bir kullanıcının, ticari olmamak üzere istediği çalışmayı okumasına, indirmesine ve yazdırmasına ücretsiz olarak izin veren CC- BY-NC 4.0 (Creative Commons) lisanslı, açık erişimli bir dergidir.

Lisans:

Tarandığı İndeksler: